Tuesday, January 03, 2012

Thinkpad X61s

Jag har fått tag på en ThinkPad X61s med en UltraBase X6.Det är en liten (12") men fortfarande hygglig maskin med 1.8GHz Core2Duo, 3GB RAM och 100GB HD.

Jag tänkte köra Linux på den. Jag har fått smak för Xubuntu på sistone så det är varianten jag tänkt mig.

Linux har några mindre nackdelar för mig i dagsläget:
1. Ingen native klient till 1Password
2. Ingen native klient till Evernote
3. Ingen integration med iCloud (kalender, kontakter)

Problem 1 och 2 kan man lösa, 1Password har superb integration med Dropbox och lämnar efter sig en riktigt häftig html-fil man kan slå upp i en modern webläsare så fungerar det. Evernote kan man ju köra i en webbläsare även den även om det känns lite småtråkigt. iClouds hemsida kan jag likaså använda men visst skulle jag vilja ha min kalender lokalt synkad så småningom.

Men annars är bitarna på plats.

Jag tänker uppgradera maskinen till 8GB RAM, den stödjer inte det officiellt men det fungerar enligt massor av rapporter bra. Jag funderar på att stoppa i en SSD också, gör jag det kommer jag förmodligen också uppgradera till det inofficiella BIOS:et som gör att maskinen kickar igång SATA-II.

Jag testkörde Lubuntu på maskinen men efter att ha vant mig vid Xubuntus gränssnitt kändes det helt enkelt inte riktigt bra med Lubuntu.

2 comments:

Slowmove said...

Evernote-klient för Linux http://nevernote.sourceforge.net/

daniel said...

Jag har faktiskt testat den, men jag tycker den är för beta just nu, den synkar riktigt långsamt och mycket av formatteringen i noterna försvinner på vägen.

Men tack för tipset!