Friday, January 08, 2010

Ballmers CES keynote en besvikelse

Det verkar förgjort för Microsoft att bygga upp hype och förväntan kring produkter, inte bara just nu utan ungefär de senaste 5 åren. På PC Magazine skriver en besviken skribent om Microsofts oinspirerande keynote på CES.

Här är vad jag inte begriper: Microsoft satsar flera miljarder dollar varje år på forskning men visar aldrig upp banbrytande produkter. Jag medger att det var ett par år sedan någon IBM-forskare fick ett Nobelpris men när hörde man senast om en Microsoftteknologi som var verkligt banbrytande?

Det häftigaste Microsoft visat upp och som ska skeppa nästa vinter är projekt Natal. Ja, du läste rätt, Microsofts framtida spelteknologi är en imitation av något Nintendo släppte 2006. Jo, jag vet att implementationen är annorlunda men de försöker uppnå samma sak. Det är naturligtvis inget fel på teknologin i Natal men den har helt enkelt inte den där lukten av nytvättat hår. Vi har sett det förut och det luktar inte lika fräscht längre.

Mycket av det som kom i Windows 7 när det gäller putsningen av det grafiska gränssnittet har de som kört Mac OS X både haft och använt i flera år. Återigen är det inte dåligt att Windows 7 får saker som Exposé men inte heller här får man känslan av att bevittna något nytt eller fräscht.

Och Microsofts PR-folk verkar för längesen ha gett upp, I rest my case:

No comments: