Wednesday, October 21, 2009

Så, vad blev det egentligen?

Apple annonserade ny hårdvara igår.Först ut: Mac mini uppdaterades. Dels sänktes priset på den och dels fick den en tredje kamrat. Processorvalet står mellan 2.26, 2.53 och 2.66GHz och man kan ha 4GB RAM och om man väljer den nya servermodellen upp till 1TB hårddisk. Servervarianten levereras med Mac OS X Snow Leopard Server och 2 hårddiskar på 500GB, enda processorvalet på den är 2.53GHz.

Nu står jag och velar mellan 2.66GHz-maskinen och servermodellen.


iMac fick en fantastisk uppdatering, nu börjar den med Core2Duo-processor på 3.06GHz och kan fås med upp till 2.8GHz Quad Core i7-processor, RAM kan expanderas till hela 16GB och diskutrymmet kan bli upp till 2TB. Den största förändringen är att iMacarna börjar på 21,5 tum och går upp till 27 tum med riktigt grymma 2560*1440 pixels upplösning.

Hade jag haft plats för en iMac hade jag köpt en nu.

Den billigaste bärbara, den vita Macbooken, fick en mindre men ganska viktig uppdatering. Batteriet klarar nu 7 timmars drift och den kommer med unibody-skal (fortfarande plast).

Det kom en ny mus, Magic Mouse, med multitouch-yta. Hur det funkar i praktiken vette tusan men det såg ballt ut.

Airport Extreme uppdaterades med ny antenndesign som ska ge upp till 50% längre räckvidd, Time Capsule uppdaterades också men det är vagt vad som förändrats: "new technologies in Time Capsule and refinements to Time Machine make backing up to Time Capsule using Snow Leopard up to 60 percent faster than before.".

No comments: