Wednesday, August 06, 2008

Årets 20 bästa Mac-produkter

I augustinumret av UKs Macworld tycker de uppenbarligen att det inte kommer fler intressanta produkter i år utan de har redan utsett årets 20 bästa Macprodukter:

Årets bästa Appleprodukt är iPhone, inte iPhone 3G - trösterikt för mig som har första modellen.

Bästa konsumentmjukvara blev Bento från Filemaker. Det är en "light"-variant av FileMaker-produkten.

Bästa lagringsprodukt blev Fusion F2 från Sonnet. Inte så spännande, här kunde väl i princip vilken extern hårddisk som helst vunnit?

Bästa professionella videoprodukt blev Adobe CS3 Production Premium. Ännu en produkt jag aldrig kommer använda. :)

Bästa proffsfotoprodukt blev Nikon D300. En digital systemkamera.

Bästa konsumenthårdvara blev Elgato Turbo.264. En USB-pryl som snabbar upp konvertering av video.

Bästa underhållningsprodukt blev Guitar Hero III från Aspyr. Inte alls förvånande, det skrala utbudet med spel till Macen till trots är det kul att se en riktig kioskvältare på toppen.

Bästa fotoprodukt för konsumenter blev Corel Painter Essentials. Själv använder jag iPhoto och PixelMator.

Bästa utbildningsprodukt blev Rosetta Stone 3. Jag har sett den här produkten prisas på några ställen nu. Vill man lära sig fler språk kan det definitivt vara värt en titt.

Bästa iPod-tillbehör blev Denon AH-C551. Ett par svindyra hörlurar.

Bästa iPhonetillbehör blev ISAglove Armband från zCover. Såg inte så övertygande ut imo.

Bästa audioprodukt för konsumenter blev Zeppelin från Bowers & Wilkins. Svindyrt högtalarsystem till iPod. Fantastiskt att de lyckats göra ett sådant som är ännu dyrare än Apples original (som numera inte tillverkas längre).

Bästa mjukvara för design blev Dynamic Publishing Solution från Quark. Quark är gammal i gejmet och förtjänar det säkert.

Bästa hårdvara för design blev Wacom Cintiq 12WX. Jo, det är en ritplatta.

Bästa webprodukt för design blev Freeway 5 Pro från Softpress. Aldrig hört talas om innan men jag använder ju å andra sidan vi för att göra websidor. :)

Bästa produktivitetshårdvara blev magicolor 8650dn från Konica Minolta. Själv har jag en bläckstråleskrivare från Canon jag är nöjd med.

Bästa produktivitetsmjukvara blev PresSTORE 3 från Archiware. Aldrig hört talas om men det är fråga om en sk. Continuous Data Protection-produkt, alltså som tar backup så fort något ändrats. Det finns massor av alternativ på andra plattformar men Mac OS X verkar lite eftersatt när det gäller Disaster Recovery.

Sedan är det läsarnas tur att välja tre produkter:
Bästa Hårdvara: My Book Pro från Western Digital. Återigen, vilken extern hårddisk som helst kunde väl tagit hem det här? Huvudsaken är att man har en extern hårddisk och kör Time Machine.

Bästa Mjukvara: Adobe CS3. Det är fortfarande svårt att skilja PhotoShop från Mac-plattformen tydligen. :)

Bästa återförsäljare: MacWarehouse.

Slutligen har den en Macworld Grand Prix som går till FileMaker Bento.

No comments: