Tuesday, February 12, 2008

Långsamt framåt

Efter flytten till nya lägenheten börjar min datorpark långsamt på att installeras.

Frugan och jag har våra Macbooks trådlöst kopplade mot en nyinköpt Airport Extreme, Mac minin sitter kopplad via gigabit till den (och sitter med TVn som monitor, när jag använder den kör jag remote desktop mot den).

En Airport Express kommer kopplas in och användas för att strömma musik till stereon. Jag har ännu inte bestämt mig var jag ska ha musiksamlingen. På Airport Extreme:n via USB2? På Mac minin? Eller som nu bara på min Macbook? Vi får se vad jag kommer fram till. Klart är iaf att skrivaren ska sitta på Mac minin så jag kan utnyttja scannerfunktionaliteten på den också, något som inte skulle funka om jag kopplar in den på Airport Extreme.

Jag har inte fått över racket till lägenheten ännu men har plats klar till det när det väl dyker upp. Då kan jag börja sätta upp mina andra projekt... :)

Jag började så smått pilla på min Digital Personal Workstation igår. Den har Debian Linux installerad just nu men jag har hittat licenspapperna för Digital UNIX till den så jag funderar på att installera om den (det återstår att se om jag hittar cd-skivorna iofs).

No comments: