Wednesday, December 08, 2010

Ojdå

När jag får mycket att göra på jobb blir bloggen lidande.

Saker att rapportera:
Jag trivs väldigt bra med min nya Macbook Air, jag beslutade mig för att inte installera Flash på den eftersom batteritiden blir mycket bättre utan. Jag kör vanligtvis Safari på den, Firefox är inte installerad (det känns lite experimentellt, Firefox har varit "min" webläsare hur länge som helst). Om jag verkligen, verkligen behöver Flash kör jag Googles Chrome som har Flash inbyggt.

Jag gör i vanliga fall ingenting som får den ganska blygsamma 1.4GHz Core2Duo-processorn att kännas slö men visst är det så att websidor ibland hackar till om man är för kvick på avtryckarfingret när den laddar. Jag är ändå förvånad att skillnaden mot min förra Macbook Air (2.13GHz C2D, 2GB, 128GB SSD) är såpass liten.

Enligt Geekbench är skillnaden 2244 (nya MBA 11") mot 2973 (gamla MBA 13") poäng.För de som är tveksamma till 11-tumsskärmen kan jag säga att jag tycker skärmen är riktigt bra, jag har inte haft problem att läsa något på den hittills. När jag tar över min Mac mini server med skärmdelning tycker jag att dess upplösning på 1920*1080 också är helt acceptabel nedpressad i ett mindre fönster. Om jag försöker samma trick mot Mac Pro:n som fn. har tre 24" skärmar med upplösningen 1920*1200 blir det lätt löjligt eftersom skärmdelning insisterar på att visa alla tre skärmarna.

För de saker jag använder min bärbara dator till - mail, surf, skriva och skärmdelning - fungerar den utomordentligt bra. Har man behov av mer processorkraft ska man helt klart inte köpa en Macbook Air dock.

En rolig detalj är att jag köpte en SCOTTeVEST Revolution Plus-jacka, den har en "iPad-ficka" där 11" Macbook Air går ner alldeles utmärkt. Så nu behöver jag ingen väska att bära datorn i, och jag har 25 fickor till att fylla med gadgets. :)

Mitt senaste inköp är en IBM 3583 Tape Library med två LTO1-drivar. Den har plats för 54 LTO-band så jag kan lagra sisådär 10TB. Jag håller på att mecka igång den så nätt, jag har uppdaterat mikrokoden på drivarna och står i begrepp att installera Tivoli Storage Manager på en maskin så jag kan börja ta backuper. Priset för 3583:an? 500 kronor på auktion. :)

No comments: